Tips

Här nedan kan du läsa tips på viktiga saker som du bör tänka på i samband med att du letar billigt hotell på nätet. Tips som kan hjälpa dig att hitta och boka billigt boende som hotell och vandrarhem via nätet!

Boka via hotell
Ett sätt som ibland kan vara fördelaktigt är att boka hotell direkt via företagen/hotellens hemsidor. De har emellanåt kampanjpriser som inte alltid framgår i andra sammanhang.

Boka via jämförelsesajter
Annars är det vanligtvis effektivare att använda sig av en s.k. jämförelsesajt. En webbplats som specialiserar sig på att jämföra priser på olika hotell och hanterar dessa typer av bokningar åt hotellen. Normalt sett kan du hitta mycket billigare priser på internet än om du försöker hitta bra priser offline.

Leta på flera ställen
Givetvis är det fördelaktigt att kolla igenom så många sajter som möjligt för att finna så bra pris som möjligt. Du kan spara en hel del genom att gå jämföra tillräckligt många alternativ.

Leta hotell på större ort samt utomlands
Det är betydligt större konkurrens på de stora orterna och utomlands än på mindre orter och inom landets gränser. Använd internet för leta billigt hotellboende, om det är en större ort du är ute efter.

Leta hotell på mindre ort
Är det en liten ort så är det många gånger mer fördelaktigt att ringa och jämföra priser direkt med hotellen i fråga, och använda internet för att hitta vilka hotell det finns på orten, samt deras kontaktuppgifter.

Villkor
Var noga med att läsa villkoren innan ni bokar. Villkoren finns på aktörens sajt. Om ni inte hittar vilkoren på sajten så bör ni fråga om de innan bokning. I vilkoren framgår vilka regler som hotellförmedlaren följer. Kontrollera vilka regler som gäller vid avbokning av resa och hotell. Ingår tex något typ avbeställningsskydd?

Kvitto
Efter bokning så bör du skriva ut kvittot. Ha alltid med kvittot när ni reser till hotellet.

Betalning
Om du betalar hotellet direkt på nätet bör du kontrollera att aktören har en säker betalningslösning.

Läs mer på nästa sida om hur du enkelt kan jämföra priser på hotell online och hitta de billigaste hotellen!